Sposób przygotowania

Mleko miksujemy z 2 jajkami, dodajemy tyle mąki, aby powstało gładkie, ale nie za rzadkie ciasto. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy cienkie naleśniki. Marchew obieramy, ścieramy na grubych oczkach, gotujemy przez 10 minut wraz z odciśniętą kapustą kiszoną (dolewamy około szklanki wody) i zielem angielskim. Odcedzamy, studzimy. Cebulę obieramy, kroimy w małą kostkę, lekko przesmażamy, dodajemy do kapusty z marchewką. Farsz doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem. Farsz kladziemy na naleśniki, zwijamy krokiety. Panierujemy je w roztrzepanym z wodą jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i barszczyk do krokiecików...
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    też takie robię są super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    Super, idealne do barszczu czerwonego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !