Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kania pieczona

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kania 3 duże kapelusze
masło 1/2 kostki
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kania pieczona

Masło rozpuszczamy, dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem, studzimy, mieszamy z posiekaną drobno natką pietruszki. Masłem smarujemy oczyszczone kapelusze grzybów. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 08.11.2011 11:08
nigdy nie jadlam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak