Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

camembert panierowany w orzechach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camember 4 szt
orzechy włoskie 100 gram
jajko 2 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat
tłuszcz do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
winogrona 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: camembert panierowany w orzechach

Orzechy włoskie mocno kruszymy, mieszamy z bułką tartą, doprawiamy solą i pieprzem. Jajka rozbijamy z wodą. Ser panierujemy w jajkach, a następnie w bułce tartej zmieszanej z orzechami. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Winogrono kroimy na pół, wyciągamy ziarenka i układamy na usmażonym serku pleśniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak