Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 8 szt
cebula 1 duża
jabłko kwaśne 1 duże
groszek konserwowy 2 łyżki
śmietana kwaśna 150 ml
jogurt naturalny 100 ml
sól
pieprz
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w śmietanie

Matiasy moczymy przez dwie godziny, odsączamy, kroimy każdy filet na 3-4 kawałki. Śmietanę łączymy z jogurtem naturalnym, pokrojoną w drobną kostkę cebulą i obranymi jabłkami, które również kroimy w kostkę. Sos doprawiamy do smaku octem, solą i pieprzem, polewamy nim śledzie i posypujemy groszkiem konserwowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 14.10.2011 12:57
lubię taki śledź do ziemniaków w łupinie gotowanych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak