Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 20 dag
ogórek gruntowy 1 średni
ogórek kiszony 1 średni
marchew 1 średnia
majonez 2 płaskie łyżki
sól
por (biała część) 1/3 szt
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno siekamy, lekko solimy. Po kilku minutach dodajemy starte na grubych oczkach ogórki oraz pokrojoną w talarki białą część pora.
Krok 1 - Pekińska foto
2
Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach i dodajemy do pozostałych warzyw.
Krok 2 - Pekińska foto
3
Dodajemy majonez, ocet oraz sól i pieprz i dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Pekińska foto
4
Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
Krok 4 - Pekińska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 20.11.2011 23:22
surówek nigdy dość
Beatris 10.10.2011 11:23
Prosta i smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak