Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borowikowa na rosole

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 2 sz
seler 1/4 szt
marchewka 1 szt
kurczak
ziemniaki 4 szt
Bulion grzybowy
Kucharek przyprawa uniwersalna
borowiki 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Borowikowa na rosole

W garnku gotujemy kurczaka lub jego wybrane częsci. Po ok 30 min .Dodajemy pokrojonego w plasterki pora,pokrojone w kostkę ziemniaki . Dodajemy przyprawę uniwersalną ,bulion grzybowy . Następnie dodajemy starte na tarce warzywa seler i marchewkę . Na maśle podsmażamy pokrojone grzyby .Smażymy je i dodajemy do zupy. zupę gotujemy az warzywa będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 10.10.2011 07:17
smaczna
iwa643 10.10.2011 07:15
Doprawiamy pieprzem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak