Sposób przygotowania

W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę. Dodajemy ziele angielskie oraz liść laury i wrzucamy golonkę. Gotujemy na dużym ogniu około 45 minut. Marchewkę trzemy na tarce jarzynowej. Łączymy ją z kapustą kiszoną odrobiną cukru i mieszamy. Podgotowane golonki nacieramy przyprawą do golonki z kapustą i wraz z kapustą kiszoną wkładamy do rękawa. Wlewamy jeszcze około 150 ml wywaru z golonki i zapinamy rękaw. Pieczemy około 80-100 minut w temperaturze 200°C. Pod koniec pieczenia rękaw możemy rozciąć, aby golonka ładnie się przypiekła. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    znakomita:)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie jadłam , ale wygląda apetycznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    nie miałam tej przyprawy, a golonka jest pewnie pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    zrobiłam wczoraj na próbę z tą przyprawą...dobre a ja wolę bez tych wymyślnych przypraw
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Muszę znaleźć taką przyprawę i wypróbować:) A wygląda bardzo apetycznie...
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    fajna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !