Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka z kapustą z torebki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 1,3 kg
kapusta kiszona 30 dag
marchewka 1
ziele angielskie 4
Liść laurowy suszony Prymat 4
sól do smaku
cukier 2 szczypty
przyprawa do golonki Prymat 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka z kapustą z torebki

W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę. Dodajemy ziele angielskie oraz liść laury i wrzucamy golonkę. Gotujemy na dużym ogniu około 45 minut. Marchewkę trzemy na tarce jarzynowej. Łączymy ją z kapustą kiszoną odrobiną cukru i mieszamy. Podgotowane golonki nacieramy przyprawą do golonki z kapustą i wraz z kapustą kiszoną wkładamy do rękawa. Wlewamy jeszcze około 150 ml wywaru z golonki i zapinamy rękaw. Pieczemy około 80-100 minut w temperaturze 200°C. Pod koniec pieczenia rękaw możemy rozciąć, aby golonka ładnie się przypiekła. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 12.12.2011 07:30
fajna :)
edyta44 05.11.2011 14:39
pysznosci
smakowita 20.10.2011 12:30
fajny przepis
Agnieszka_B 12.10.2011 22:29
Muszę znaleźć taką przyprawę i wypróbować:) A wygląda bardzo apetycznie...
jolajka 12.10.2011 07:51
zrobiłam wczoraj na próbę z tą przyprawą...dobre a ja wolę bez tych wymyślnych przypraw
Jolanta_P-S 11.10.2011 21:28
nie miałam tej przyprawy, a golonka jest pewnie pyszna
halina17 10.10.2011 13:18
dobry przepis
Margo1 10.10.2011 07:20
nie jadłam , ale wygląda apetycznie
agnieszka137 09.10.2011 23:38
znakomita:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak