Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 główki
natka selera 4 łodyżki
natka pietruszki 1/4 pęczka
majonez 2 łyżeczki
jogurt grecki 2 łyżeczki
sól do smaku
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

1. Kapustę myjemy i drobno kroimy bądź szatkujemy. przesypujemy odrobiną soli aby zmiękła.

2. Łodyżki selera kroimy w plasterki, natkę pietruszki i selera drobno siekamy.

3. Majonez, jogurt oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku mieszamy i doprawiamy do smaku.

4. Sosem polewamy kapustę i mieszamy.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 12.03.2013 09:12
pyszna i zdrowa surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak