Sposób przygotowania

Po zagotowaniu wody, zanurzamy w niej brzoskwinie na chwilkę. Po czym odsączamy i hartujemy w zimnej wodzie. Obieramy ze skórki by przekroić na pół i usunąć pestki. Połówki brzoskwiń umieszczamy w salaterce i posypujemy słodzikiem. Następnie polewamy sokiem z cytryny wymieszanym z amaretto i cynamonem. Przykrywamy spożywczą folią plastikową i wstawiamy do lodówki na ok. 120 minut. podajemy mocno schłodzone.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    dodam cukier, ale spróbuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Pyszny deser na upalny dzień.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !