Sposób przygotowania

Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodać sól i pokrojoną w kostkę margarynę, wszystkie składniki ciasta rozcierać palcami,aż powstanie coś w rodzaju zacierki następnie dodać mleko i zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość 1 cm, szklanką wyciąć krążki i piec w nagrzanym do 220st piekarniku przez 15 min, po upieczeniu ostudzić. Jabłka obrać i pokroić na ćwiartki,przełożyć do garnka podlać wodą, dodać cukier, sok z cytryny oraz cynamon, dusić do miękkości na malutkim gazie, ostudzić.Zimne babeczki przeciąć na połowę na dolnej części ułożyć porcję jabłek na nie bitą śmietanę i górę bułeczki.Można dodatkowo posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    świetnie wyglądają i na pewno też tak smakują :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    cudnie i apetycznie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    smakowitości :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetne i pyszne
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo oryginalne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajne i napewno smaczne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    efektowne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pysznosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !