Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany Kurczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg.
mięso mielone 0,70 dag.
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,10 dag.
jajko 3 szt.
mleko 1/2 szklanki
cebula
natka pietruszki 3 łyżki
wątróbki 0,20 dag.
sól
papryka mielona
pieprz
masło
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany Kurczak

Z umytego kurczaka usuń kości tak , aby nie uszkodzić skóry. Z obu stron natrzyj go solą , pieprzem , majerankiem oraz papryką , owiń folia i wstaw do lodówki na 3-4 godziny. Bułkę tartą namocz w mleku . Na maśle podsmaż pokrojoną cebulę oraz wątróbkę . Kiedy ostygnie połącz je z mielonym mięsem , jajkami , natka , bułka tartą , wymieszaj i przypraw. Farszem nadziej kurczaka . Tuszkę zaszyj lnianą nitką lub zepnij wykałaczkami . Wstaw do piekarnika i piecz ok 1 i pół godziny w temp. 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak