Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt.
kasza gryczana 1 szklanka
cebula 2 szt.
sól
masło
mąka
śmietana
bulion 1 kostka
grzyby suszone 0,15 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną

Sparz liście kapusty , ugotuj kaszę gryczaną oraz grzyby . Pokrój cebulę i podsmaż na maśle . Zmiel w maszynce kaszę i grzyby . Dodaj cebulę z masłem i przypraw farsz.
Farsz nakładaj na liście kapusty i formuj gołąbki . Podlej je bulionem i wypiekaj ok 60min.
Sos; Ugotuj grzyby i drobno je pokrój . Wywar z gotowania zagęść mąką oraz śmietaną i przypraw.
Włóż grzyby , polej gołąbki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak