Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z podrobów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
por kawałek
seler kawałek
grzyby suszone 1 garść
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
sól do smaku
śmietana 3 łyżki
mąka 2 łyżki
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
podroby 2 wieprzowe
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z podrobów

Kroki postępowania

1
podroby oczyścić pokroić w kostkę i smażyć na tłuszczu.Dodać zielę i liście i dzień wcześniej namoczone grzyby
Krok 1 - potrawka z podrobów foto
2
por, cebulę pokroić w piórka ,resztę warzyw zetrzeć na tarce i dodać do mięsa
Krok 2 - potrawka z podrobów foto
3
dusić do miękkości doprawić do smaku
Krok 3 - potrawka z podrobów foto
4
na koniec śmietaną rozrobić z mąką zahartować i dodać do potrawki.Podawać z kaszą lub ziemniakami
Krok 4 - potrawka z podrobów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 20.01.2014 20:08
z pewnością smaczna
malina 04.11.2013 09:49
dobre obiadowe danie
09.09.2013 17:15
Podroby wiepSZowe???
pestka 25.10.2012 11:16
dobre na obiad
jeta72 26.05.2012 10:00
fajna
Wafelek2601 03.02.2012 21:39
pyszna
ben-ka 25.11.2011 18:48
smaczne,smaczne jedzonko:)
misia53 16.11.2011 14:13
bardzo smaczny obiad
teresa18 12.11.2011 15:19
pomysłowe i smaczne
owca441 16.10.2011 08:37
od czasu do czasu dobrze się na nią skusić, dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak