Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kurczaka z brokułami.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew mrożona 20 dag
fasolka szparagowa zielona 10 dag
brokuł 1 szt
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
sos do pieczeni w proszku 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
filet z kurczaka 40 pieczony

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kurczaka z brokułami.

Pieczoną pierś z kurczaka pokroić w dość grubą kostkę. Brokuł i fasolkę szparagową umyć i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Marchew wrzucić do wrzącej wody i ugotować. W rondelku rozgrzać masło, wsypać drobno posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać pokrojone pieczarki i dusić pod przykryciem około 10 minut. Do pieczarek dodać pokrojone mięso, ugotowaną marchew, fasolkę. Sos do pieczeni wymieszać z odrobiną wody, wlać do sosu i gotować przez 5 minut. Następnie dodać podzielony na różyczki brokuł, przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do gyrosa i przyprawą maggi. Zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.12.2011 01:15
pycha
agnieszka137 09.10.2011 23:41
wyśmienite danie
matriasik 09.10.2011 21:13
Oj, bardzo smakowicie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak