Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty z świeżej kukurydzy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska pół szt
kukurydza 1 kolba
sól
pieprz
majonez 1 łyżka
jogurt 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty z świeżej kukurydzy

Kapustę siekamy drobno, oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na kilka minut by zmiękła. Kukurydzę obieramy z liści i znamion, myjemy, stawiamy pionowo i nożem odcinamy ziarna.
Ziarna kukurydzy dodajemy do kapusty wraz z majonezem i jogurtem.
Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 08.11.2011 21:02
i pyszna
Olaa 08.11.2011 09:28
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak