Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak nadziewany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1 szt
mięso mielone 1 1/5 kg
ryż 1 torebka
Wątróba (z kurczaka) 30 dek
jajko 3 szt
pieczarki 40 dek
cebula 2 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
delikat czerwony 1 łyżka
papryka mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak nadziewany

Kroki postępowania

1
Z kurczaka wyjąć kości starając się jak najmniej go poprzecinać. Natrzeć go z zewnątrz i wewnątrz przyprawami
Krok 1 - kurczak  nadziewany foto
2
Ryż ugotować. Pieczarki ,cebulę pokroić i usmażyć . Wątróbkę usmażyć i przestudzoną przemielić. Mięso mielone wymieszać z ryżem, pieczarkami, jajkami, watróbką, doprawiamy do smaku
Krok 2 - kurczak  nadziewany foto
3
Nadzieniem napełniamy kurczaka i zeszywamy
Krok 3 - kurczak  nadziewany foto
4
pieczemy w piekarniku około 2 godz
Krok 4 - kurczak  nadziewany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 29.01.2014 08:00
pyszne miesko
Motorek 22.10.2013 14:16
bardzo smaczny
Krystyna32 29.09.2012 09:27
pycha
gacopierz23 18.08.2012 09:48
podziwiam perfekcje w wyciąganiu kości
Grazyna0211 28.07.2012 19:09
super danie
Wafelek2601 04.05.2012 09:12
super
Tika4444 27.04.2012 16:04
ekstra pomysł
Tika4444 27.04.2012 16:04
ekstra pomysł
ben-ka 05.03.2012 08:35
takie jedzonko to ja lubię:)
kuklik 31.01.2012 16:54
pierwszy traz najgorszy ale pó?niej coraz lepiej
Ewa111 31.01.2012 16:52
troch? si? obawiam wyci?gni?cia ko?ci ,ale pomys? na kurczaka swietny
jolaxa 02.01.2012 22:17
pycha
misia53 08.12.2011 00:45
ale sadystka....
berys18 17.11.2011 13:14
robię podobnie, super
Ania67 14.11.2011 21:28
extra
Teresa19 15.10.2011 07:33
super
Dorota76 10.10.2011 22:28
zjadła bym
stokrotka 10.10.2011 07:52
fajny
Anna146 10.10.2011 07:21
rewelacja
Jarlin 10.10.2011 07:16
robię podobnego, tylko strasznie dużo roboty z wyciąganiem kości, ale warto
sylwia / sytofala 09.10.2011 21:52
cudny , przymierzam się do luzowania kurczaka z kości i trochę się tego obawiam ....:)
Magdalena67 09.10.2011 20:27
jeszcze nie robiłam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak