Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti w masie jajecznej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 25 dag
pomidory 2
szynki w plasterkach 10 dag
jajko 4
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti w masie jajecznej

Makaron ugotować al dente, osączyć, z pomidorów usunąć nasionka, szynkę i pomidory pokroić na paski. Jajka rozkłócić, dodać śmietanę i starty żółty ser, wymieszać. Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozpuścić masło, kłaść porcje makaronu, na nich kawałki pomidorów i szynki. Następnie zalać masą jajeczną, smażyć z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak