Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciemny jabłecznik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
jaja 5 szt
mąka 4,5 szklanki
cukier 2 szklanki
olej 1,5 szklanki
cynamon Prymat 2 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ciemny jabłecznik

jaja utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo olej i nadal ubijać. do powstałej masy wsypać mąkę kakao, cynamon, sodę dobrze wymieszać. dodać pokrojone w kostkę jabłka wymieszać. gotową mase wylać na blaszkę, piec ok 60 minut w tem. 180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 22.10.2011 21:19
szybkie , proste , smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak