Sposób przygotowania

Groch przebrać, umyć, moczyć w litrze wody przez 12 godzin. Cebulę obrać, posiekać. Marchew oskrobać, pokroić w kostkę. Groch zagotować w wodzie, w której się moczył. Do grochu dodać posiekaną cebulę, pokrojoną marchewkę, majeranek i łyżeczkę soli. Boczek włożyć do zupy i gotować przez 1, 1/2 godziny dolewając ewentualnie wodę. Zupę posolić do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię grochówkę
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo dobra zupka....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    już dawno taka jadłam a bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !