Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto rabarbarowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 0,5 kg
mąka ziemniaczana 1/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 3/4 szkl
mąka pszenna 3/4 szkl
jajko 4 szt
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rabarbarowe

Jajka wybić do miski, dodać cukier, utrzeć mikserem na puszystą masę.
Mąki połączyć z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Dodać do masy jajecznej, starannie wymieszać.
Rabarbar umyć osuszyć, pokroić na kawałki.
Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy.
Posypać ciasto rabarbarem, włożyć do piekarnika i piec50 minut w 170 stop.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 24.04.2017 21:16
smaczne ciasto
irenka 10.11.2011 21:25
pyszne ciacho
Emilia22 09.10.2011 17:15
pycha
halina17 09.10.2011 17:06
dobre ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak