Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka bez pasteryzacji

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 2 kg
woda 7 szklanek
ocet 2 szklanki 10 %
olej 3-5 łyżek
sól 5 dag
cukier 6 dag
Gorczyca biała cała Prymat
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka bez pasteryzacji

Oczyszczoną i pokrojoną paprykę wrzucamy na wrzącą zalewę (woda, ocet i przyprawy). Blanszujemy 5 minut. Gorącą układamy do słoików. zalewamy wrzącą zalewą i zakręcamy. Nie wymaga pasteryzacji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 09.10.2011 20:44
orginalny sposób skorzystam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak