Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować drobno i zagotować. Po ugotowaniu należy wodę wylać a następnie zalać ją znowu i posolić i gotować ok. 10 minut. Po ugotowaniu zalać zimną wodą i przełożyć przez sito. Dać do miski. Ocet wymieszać z cukrem i 4 łyżkami wody. Wlać do miski z kapustą. Jabłko umyć, oskrobać i zetrzeć na tarce. Dodać do kapusty. Pokroić drobno pomidora i cebulę. Wrzucić do kapusty. Wszystko razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem i zalać majonezem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    fajna sałatka:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    musi być smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszna
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !