Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół wołowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg
kości wołowe 1/2 kg
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 mały
por 1 mały
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
woda 4 l
pieprz ziarnisty
Goździki całe Prymat 2 sztuki
sól
natka posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół wołowy

Mieso i kości należy umyći pokroić w kawałki. Zalać wodą. Zagotować i zebrać szumowiny. Wmomencie gdy mięso będzie prawie miękkie dodajemy pokrojone warzywa i przyprawy. Gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie. nGotowy rosół przelewamy przez sitko. Podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2013 21:43
Zawsze dobry.
Emilia22 09.10.2011 17:17
super
halina17 09.10.2011 17:08
smaczny rosół

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak