Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekłądaniec z jabłkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło palma 1 ksotka
jajko 4 sztuki
mąka 2 szklanki
cukier puder 1 szklanka
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżi
jabłko 1/2 kg
orzechy 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Przekłądaniec z jabłkami

Z żółtek mąki wymieszać z proszkiem i masłem lub margaryną oraz 1/2 szklanki cukru zagnieść ciasto podzielić na połowę do jednej części wgnieść kakao w posmarowanej tłuszczem blasze wkładać kolej ciasto jasne warstw pokrojonej jabłek ciasto ciemne pianę z białek ubity z pozostałym cukrem pudrem posypać kruszonką z jasnego ciasta piec 50 minut na małym ogniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 16.07.2012 19:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak