Sposób przygotowania

Łopatkę pokroić na grubsze plastry, rozbić. Zapeklować majerankiem i solą, pozostawić na godzinkę.
W między czasie pokroić włoszczyzną w kostkę, gotować z listkiem laurowym i zielem angielskim, dodając odrobinę soli.
Następnie bitki podsmażyć na oleju i dodać do gotującego się wywaru. Gotować na małym ogniu.
Gdy mięso będzie miękkie, dodać pieprz ziołowy i curry (ilość w/g). Podgotować.
Na koniec dodać śmietanę wymieszaną z niewielką ilością wody i mąki. Zagęścić sos.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    są przepyszne ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !