Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Murzynkowy palcek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 szklanki
masło 1 kostka
kakao 2 łyżki
woda 1/2 szklanki
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 1 cały
jaja 4 sztuki
bakalie 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Murzynkowy palcek

cukier i kakao wymieszać z wodą dodać tłuszcz zagotować jak przestygnie wsypać mąkę proszek do pieczenia dodać 4 żółtka a na końcu pianę z białek i bakali piec około 40 minut sprawić patyczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 08.12.2011 17:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak