Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwubarwna babka piaskowa.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
mąka pszenna 1/2 szkl
cukier puder 1/2 szkl
masło 12 dag
mleko 4 łyżki
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
otarta skórka z pomarańczy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dwubarwna babka piaskowa.

Do miski włożyć masło, wsypać cukier puder i ucierać na puszystą masę dodając po jednym jajku w odstępach od 3- 5 minut. Gdy masło z jajkami utarte wsypać przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, dodać mleko, otartą skórkę z pomarańczy i delikatnie wymieszać. 2/3 ciasta wylać do przygotowanej formy. Do pozostałego ciasta przesiać kakao, wymieszać. Ciemne ciasto wylać na ciasto jasne. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 175 stopni około 35-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 05.11.2012 19:24
Przepyszna
Iwusia 11.06.2012 23:14
piekę podobną babeczkę i jest smaczna
mega231 19.02.2012 11:11
mniam aż mam ochotę zrobić dziś babkę
Ada-Gaba 18.01.2012 07:07
bardzo smakowicie wygląda
Monika193
Monika193 27.10.2011 18:55
smaczna
Margo1 09.10.2011 18:34
lubie taką
iziona 09.10.2011 16:31
bardzo apetyczna ta babeczka .
pioge7 09.10.2011 16:23
super
mikrusiak 09.10.2011 16:07
lubię babki...:)
mikrusiak 09.10.2011 16:06
lubię babki...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak