Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z porem na wędzonej słoninie.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 8 szt
słonina wędzona 5 dag
por 1 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z porem na wędzonej słoninie.

Jajka umyć, wybić do miseczki, dodać szczyptę soli, białego pieprzu i dokładnie roztrzepać. Por oczyścić, pokroić w pół krążki. Słoninę pokroić w kostkę, włożyć na rozgrzaną patelnię i stopić. Do stopionej słoniny wsypać pokrojony por i ciągle mieszając, zeszklić. Do lekko przestudzonej słoniny z porą wlać rozmieszane jajka i usmażyć jajecznicę. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 06.11.2013 20:56
ależ musi pięknie pachnieć :) mniam!
olkaaa 07.10.2013 07:58
lubię jajecznicę
IlonaAlbertos 04.10.2013 15:46
Jajecznicę lubię.
Łukasz15 23.07.2012 10:14
Super
cooleczka 02.06.2012 14:50
nowa odsłona jajecznicy
Monika193
Monika193 05.12.2011 23:42
świetna
RenataZ-et 06.11.2011 19:54
apetycznie wygląda
Ewa95 13.10.2011 20:02
mniam
agnieszka137 10.10.2011 14:51
super, muszę taką zrobić!
Margo1 09.10.2011 18:34
ciekawa...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak