Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik z botwinki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 2 pęczki
wrzątek 1,5 litra
śmietana 1 szklanka
sól i pieprz do smaku
rzodkiewka kilka sztuk
koperek
Szczypiorek cienki
jogurt naturalny 1 Szklanka
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik z botwinki

Botwinkę drobno posiekać i zalać wrzątkiem. Gotować 3 minutki. Następnie dodać kilka kropel sok z cytryny. Ostudzić. Wymieszać jogurt ze śmietaną i wlać do wywaru. Doprawić do smaku. dodać pokrojoną w plasterki rzodkiewkę oraz jajka i zieleninę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak