Sposób przygotowania

Do miski wsypać rozkruszone drożdże, dodać cukier, wymieszać. Następnie wlać podgrzane mleko, 2 łyżki mąki i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy rozczyn wyrośnie dodać żółtka, cukier waniliowy, pozostałą mąkę, stopione przestudzone masło i wyrobić na gładkie ciasto. Odłożyć na 30 minut do wyrośnięcia. Do miski włożyć łyżkę margaryny, wsypać cukier puder i dokładnie utrzeć. Następnie wsypać kakao, przeciśnięte przez praskę zimne ziemniaki, rozkruszone herbatniki, i aromat. Wszystko dokładnie wymieszać. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę, wyrobić, rozwałkować na grubość 1/2 cm, pokroić na kwadraty. Na środku każdego kawałka ciasta ułożyć porcję masy, zwijać i formować rogaliki. Ułożyć na przygotowanej blaszce, odłożyć na 10 minut do wyrośnięcia, następnie posmarować roztrzepanym jajkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    apetyczny widok...:P
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Bardzo fajne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ale kusisz swoim ciastem!
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super są
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą być smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam rogaliki, a Twoje zapowiadają się bardzo smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !