Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka cytrynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kost.
mąka 3 szkl.
cukier puder 1i1/4 szkl.
jajko 5 szt.
proszek do pieczenia 1 mały
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: babka cytrynowa

mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,w oddzielnym naczyniu utrzeć margarynę z cukrem pudrem do białości cały czas mieszając wbijać po jednym jajku i stopniowo dodawać mąkę ucierając dodać sok i skórkę z cytryny wymieszać i wylać do natłuszczonej formy keksowej upiec w temp.180st.ok.30min.po tym czasie sprawdzić patykiem czy się upiekła jeśli będzie ciasto to zmniejszyć temp.do 160st.i jeszcze piec 10min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 15.12.2012 10:24
pycha,lubię takie !
Jaheira11 07.03.2012 21:38
superowa i do tego smaczna- super przepis...
Łukasz15 15.01.2012 15:53
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak