Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w ostrej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt podwójna
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
mleko 100 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
drożdże suche 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w ostrej panierce

Kroki postępowania

1
Filety umyć osączyć, przekroić wzdłuż na połowę, aby powstały 4 kotlety.
Jajko roztrzepać z mlekiem, solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z papryką ostrą i odrobiną drożdży.
Krok 1 - Pierś z kurczaka w ostrej panierce foto
2
Piersi z kurczaka zanurzać w mleku.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w ostrej panierce foto
3
Obtaczać kotlety w panierce paprykowo-bułkowej.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w ostrej panierce foto
4
Tłuszcz rozgrzać na patelni, smażyć w głębokim tłuszczu, kotlety z obu stron na złoty kolor.
Krok 4 - Pierś z kurczaka w ostrej panierce foto
5
Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Krok 5 - Pierś z kurczaka w ostrej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelusia111 20.12.2011 10:56
Pychota
owca441 09.10.2011 20:39
apetyczne kąski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak