Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

beczki z masą bezową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szkl.
cukier puder 1/2 szkl.
żółtko jajek 3 szt.
margaryna 1/2 kost
proszek do pieczenia szczypta
masa bezowa
białko 3 szt.
cukier puder 3/4 szkl.
wiórki kokosowe 10 dkg.
czekolada lub polewa czekolado

Przepis i sposób przygotowania na: beczki z masą bezową

najpierw przygotować kruche ciasto z podanych składników rozwałkować i wykrawać foremkami babeczki wkładać ciasto do foremek aby przylegało do boków,następnie ubić białka pod koniec dodać cukier i ubijać wymieszać z wiórkami kokosowymii napełniać babeczki upiec w 140st.aby piana się podsuszyła i zrumieniła,po wystudzeniu polać czekoladą lub polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 13.02.2014 21:03
super babeczki ;)
mirosława4 15.10.2011 14:41
w tytule miała być babeczki z masą bezową a nie beczki przepraszam za błąd

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak