Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ketchup z chili

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 8 szt
papryczki chili 8 szt
czosnek 1 główka
cukier 25 dag
olej 1 szklanka
przecier pomidorowy 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie
ocet 50 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ketchup z chili

Papryki myjemy, kroimy, a następnie mielimy- przekładamy do garnka.
Dodajemy olej, ocet, przecier pomidorowy i cukier- gotujemy pół godziny- następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy- gotujemy jeszcze 20 minut.
Nakładamy do słoików- zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 05.11.2013 19:05
super sprawa
m1monika 14.10.2013 09:21
fajny przepis :-)
adam1f 31.07.2012 06:04
dobry
Dorota37 13.06.2012 08:47
pewnie nieźle pali
Joanna108
Joanna108 25.05.2012 20:56
lubię ostre rzeczy
IrenaM 05.03.2012 22:04
brzmi ostro
Angelika10 14.12.2011 22:59
Ostre.
kasienka23 05.12.2011 10:57
swietny przepis
Dorota59 06.11.2011 13:00
rewelacyjny ten przepis
Natalia40 21.10.2011 19:29
ostroooo
zdzislawa2 11.10.2011 18:32
nigdy sama keczupu nie robiłam ale myślę że warto wypróbować ten przepis :)
przejs 09.10.2011 19:14
takiego przepisu na keczup nie znałam, ale brzmi diabelsko :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak