Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura jarzębinowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarzębina 1 kg
miód gęsty 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura jarzębinowa

Jarzębinę umyć i oberwać . Zagotować ją razem z miodem i gotować jeszcze przez 20 minut ciągle mieszając. przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.12.2012 20:54
ciekawa konfitura
misia53 24.09.2012 15:15
jarzębiny u nas moc a ja nie robiłam ...
Anna169Hosz 14.12.2011 16:18
Nigdy nie próbowałam.
Justyna37 30.11.2011 14:07
ciekawa..
IKrakowianka 16.10.2011 18:27
bardzo jestem ciekawa smaku bo jeszcze nie jadłam takich konfitur :)
IZABELA29 12.10.2011 08:36
nigdy nie jadłam i nie robiłam
SmacznaPyza 09.10.2011 16:05
tylko 100 g miodu na kg jarzębiny? jarzębina nie jest słodka więc to na pewno za mało
sylwia / sytofala 09.10.2011 15:06
po tych 20 minutach gotowania (wrzątku) warto sprawdzić czy jest gotowa tzn wykładamy odrobinę na zimny talerzyk i jak zastyga to jest ok jeżeli się rozpływa to gotujemy trochę dłużej .:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak