Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sypana szarlotka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
kasza manna 1 szklanka
margaryna Kasia 1/2
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: sypana szarlotka

Kroki postępowania

1
Wszystkie sypkie składniki mieszamy ze sobą w jednej misce: mąkę, cukier, kaszę mannę i proszek do pieczenia.
Krok 1 - sypana szarlotka foto
2
Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, wycinamy giazda nasienne i ścieramy na tarce albo na maszynce do surówek.
Krok 2 - sypana szarlotka foto
3
Do wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą lub mąką małej tortownicy wsypujemy 1/3 proszku. Następnie 1/3 jabłek i tak robimy 3 warstwy proszek- jabłka. pudrem.
Krok 3 - sypana szarlotka foto
4
Na samą górę ścieramy margarnę, dobrze jak jest wcześniej zamrożona, ale ja nie miałąm tyle czasu :) Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Na koniec posypujemy cukrem
Krok 4 - sypana szarlotka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 16.12.2012 18:44
ile jabłek?
Juleczka20 26.05.2012 09:17
pycha
edyta44 24.02.2012 15:06
ciekawe
usmiech 15.01.2012 19:52
muszę spróbować
aginaa 12.10.2011 09:33
polecam
Katarzyna/kate1980 09.10.2011 18:19
bardzo fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak