Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka drobiowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
cebula 1 sztuka
groszek konserwowy 1 puszka
marchewka 1 sztuka
sól wg uznania
pieprz wg uznania
Żelatyna wieprzowa Prymat
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
kostka drobiowa 1 sztuka
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowa

Kurczaka podzielić na mniejsze kawałki. Dać do garnka i wrzucić do tego marchewkę, sól, kostkę drobiową, zalać wodą i gotować do miękkości. Po ugotowaniu marchewkę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Dać po 1 kawałku do szklanek (kieliszków). Odcedzić groszek konserwowy, dać po trochu do każdej porcji. Następnie poszatkować drobno natkę pietruszkę i włożyć do szklanek. Cebulę poszatkować bardzo drobno i dodać do tego. Mięso wyciągnąć z rosołu. Dać po trochu do każdej szklanki. Żelatynę rozpuścić wg podania na opakowaniu. Wlać do rosołu, przyprawić solą, pieprzem i kucharkiem. Wlać rosół do szklanek. Włożyć je do lodówki na całą noc. Następnego dnia wyjąć i dać na talerz. Podawać polane octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 25.03.2012 20:38
super
malaczarna23 24.11.2011 09:35
pycha
halina17 09.10.2011 17:12
uwielbiam galaretkę z drobiu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak