Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z cukrem i utrzeć. Dodać do nich olej i miód. Nadal ucierać. Sodę rozrobić w wodzie. Dodać do masy. Następnie dodać wymieszane: mąkę, przyprawę do piernika oraz na sam koniec rozrobioną pianę z białek. Wymieszać dokładnie. Wyłożyć na wysmarowaną masłem brytfannę i piec ok. 40-50 minut w 180 st. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    niedługo święta to na pewno wypróbuję-póki co dodaję do księgi żeby nie zapomnieć:D
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    trzeba będzie zrobić:)
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    bardzo ładny wyszedł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !