Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żureczek

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 30 dag
włoszczyzna
czosnek 1 ząbek
sól, piperz do smaku
mąka żytnia 20 dag
grzyby suszone 8 szt
chleb razowy skórka

Przepis i sposób przygotowania na: żureczek

mąkę zalać 1/2 l wody dodać czosnek skórkę chleba odstawić na 3 dni ugotować kiełbasę włoszczyznę i namoczyć grzyby przecedzić kiełbasę pokroić i grzyby zalać wywarem zagotować przyprawić i dodać 2 szklanki zakwasu żurek podawać można z jajkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 15.01.2012 15:21
mniam mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak