Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 szklanka
margaryna 1/2 sztuki
mąka 1 szklanka
jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżki
masła 1 łyżka
mleko 1 szklanka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka
cukier puder 1 szklanka
masło 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

Ciasto
woda margarynę zagotować powoli wsypać mąkę i dobrze utrzeć i zostawić do wystygnięcia Potem dodać jajka na koniec dodać trochę proszku do pieczenia i soli dobrze utrzeć i podzielić na dwie części na wysmarowaną blachę rozprowadzić łyżeczką ciasto i pieczemy na złoty kolor
Krem
1 szklanka mleka i 2 łyżki mąki ziemniaczanej gotować po kilku minutach odstawić do ostygnięcia później dodajemy żółtko 1 masło 1 szklankę cukru pudru i to wszystko dobrze utrzeć przełożyć ciasto kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 26.10.2011 14:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak