Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cytynowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 9 sztuk
białko 11 sztuk
cukier 27 dag
sok z cytryny 11 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cytynowy

żelatynę namoczyć z zimnej wodzie napęczniałą żelatynę podgrzać i rozpuścić mieszając wstawić do gorącej wody aby nie zastygła utrzeć żółtka z cukrem na pianisto masę,dodać sok z cytryny i żelatynę ciągle mieszając gdy masa zgęstnienie dodać ubitą pianę mieszając krem próbować za studzić przybrać z cytryny

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak