Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zwijasy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
mąka 3 szklanki
śmietana 18 proc 3/4 szklanki
powidła
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Zwijasy

Mąkę przesypać na stolnicę. Następnie dodać do tego margarynę. Posiekać razem nożem, dodać do tego śmietanę i zagnieść dość luźne ciasto. Włożyć do lodówki na 30 minut. Po wyjęciu rozwałkować, wycinać trójkąty o niedużej podstawie i 2 większych bokach. Dać na to powidła i zwinąć zaczynając od podstawy i zwijać. Wyłożyć na brytfannie i piec ok. 25 minut w 180 st. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 13.12.2011 08:53
lubię takie rurki
LuKaSz4761 12.11.2011 07:04
Super przepis
halinka1011 09.10.2011 12:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak