Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka z lanym ciastem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
przecier pomidorowy 1 słoiczek
mąka 3 łyżki
śmietana 4 łyżki
natka pietruszki 1/3 pęczek
sól
żółtko jajek 3 sztuki
bulion warzywny 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka z lanym ciastem

Warzywa ścieramy na grubej tarce lub kroimy w kostkę/pól plasterki. Gotujemy je w bulionie. Żółtka, śmietanę (2 łyżki) i mąkę (1 1/2 łyżka) mieszamy by powstała jednolita masa i przelewamy przez widelec do zupy, stale mieszając. Zagotowujemy, zaprawiamy pozostałą mąką wymieszaną ze śmietaną. Doprawiamy do smaku. Podajemy z natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolita 10.10.2011 08:05
fajna
Katarzyna/kate1980 09.10.2011 18:18
uwielbiam
1j1o1l1a1 09.10.2011 14:26
pomysłowe! wykorzystam...dotąd gotowałam tylko na rosołku lane kluski :)
aginaa 09.10.2011 13:01
super
halinka1011 09.10.2011 12:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak