Sposób przygotowania

1. Skrzydełka dokładnie umyć i zwrócić uwagę czy nie zostały na nich żadne piórka bądź ich ostatki. Wrzucić do garnka, zalać wodą dodać 3-4 listki laurowe oraz z 4-5 kuleczek ziela angielskiego, doprawić odrobiną kucharka, zagotować.

2. Marchew i pietruszkę, por i seler umyć i pokroić w kosteczkę. Wrzucić gdy skrzydełka będą się gotować. Gotować jeszcze ok 25 minut. Następnie dodać mrożony groszek i pokrojone w kosteczkę ziemniaczki. Gotować jeszcze ok 20minut. Pod koniec dodajemy sok pomidorowy.

4. Wyjąć skrzydełka z zupki i obrać z nich mięsko. Mięsko wrzucamy z powrotem do zupki. Doprawiamy pieprzem, solą i jeśli jest potrzeba jeszcze odrobiną kucharka. Natkę pietruszki rozdrabniamy i oprószamy nalaną już do talerzyka zupkę.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pycha! uwielbiam takie zupki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    fajna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !