Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka z groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 listki
ziele angielskie 4-5 kuleczek
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
marchew 3 sztuki
pietruszka 3 sztuki
natka pietruszki do smaku
por 1/2 średniego
seler 1/2 sztuki
pieprz do smaku
sól do smaku
groszek mrożony 1 paczuszka
ziemniaki 4 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka z groszkiem

1. Skrzydełka dokładnie umyć i zwrócić uwagę czy nie zostały na nich żadne piórka bądź ich ostatki. Wrzucić do garnka, zalać wodą dodać 3-4 listki laurowe oraz z 4-5 kuleczek ziela angielskiego, doprawić odrobiną kucharka, zagotować.

2. Marchew i pietruszkę, por i seler umyć i pokroić w kosteczkę. Wrzucić gdy skrzydełka będą się gotować. Gotować jeszcze ok 25 minut. Następnie dodać mrożony groszek i pokrojone w kosteczkę ziemniaczki. Gotować jeszcze ok 20minut. Pod koniec dodajemy sok pomidorowy.

4. Wyjąć skrzydełka z zupki i obrać z nich mięsko. Mięsko wrzucamy z powrotem do zupki. Doprawiamy pieprzem, solą i jeśli jest potrzeba jeszcze odrobiną kucharka. Natkę pietruszki rozdrabniamy i oprószamy nalaną już do talerzyka zupkę.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 25.09.2013 07:49
fajna zupka
ONY_za_kare 31.01.2013 13:59
pycha! uwielbiam takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak