Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne cannelloni

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryczki chili 3-4 szt
mięso mielone 30-40 dag
papryka czerwona 1 szt
por 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
czosnek 2-3 ząbki
sól
oliwa kilka łyżek
pasta pomidorowa 1 szklanka
papryka mielona
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
cannelloni 16 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne cannelloni

Makaron gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo- polewamy zimną wodą i rozkładamy pojedynczo.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy posiekany czosnek, papryki, por- podsmażamy chwilkę- połowę warzyw odkładamy do dużego rondla, a do reszty dodajemy mięso- przyprawiamy i smażymy.
Do pozostałych warzyw dodajemy pastę pomidorową i przyprawy- dusimy kilka minut.
Rurki makaronowe napełniamy farszem mięsno- warzywnym- wkładamy do przygotowanego sosu- podgrzewamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 01.10.2013 12:11
bardzo lubię :)
Justyna87 05.12.2012 20:04
lubię ostre przyprawy
malcik111 17.01.2012 09:59
booooskie!!
Iwona45 07.12.2011 09:29
fajne-mniam
Rybciia 08.11.2011 00:05
super
rutynka 28.10.2011 10:00
Lubię takie dania! pycha
calliope 12.10.2011 19:24
ładnie wygląda :)
zdzislawa2 11.10.2011 18:34
a ja nie jadłam jeszcze :)
AgaS10 11.10.2011 10:25
ja też:)
AgaS10 11.10.2011 10:24
ja też:)
przejs 10.10.2011 01:03
Uwielbiam canneloni!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak