Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka pachnące imbirem.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 5 szt
oliwa 2 łyżki
sos sojowy 1,5 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
imbir starty 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka pachnące imbirem.

Do miseczki wlać oliwę, sos sojowy, wsypać świeżo utarty imbir, dodać szczyptę soli i pieprzu, wymieszać. Porcje mięsa z kurczaka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku. Następnie natrzeć marynatą i odłożyć na 1 godzinę do lodówki. Zamarynowane udka z kurczaka włożyć do rękawa do pieczenia, ułożyć w brytfannie, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.08.2013 21:59
Świetne mięsko.
olkaaa 24.03.2013 21:01
muszę zrobić
Seba 21.12.2012 10:49
smaczne
Motorek 14.07.2012 08:40
pycha
Iwona51
Iwona51 19.12.2011 10:03
rewelacyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak