Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty i papryki.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
ogórki kiszone 3 szt
jabłko 1 szt
jogurt naturalny 3 łyżki
oliwa 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty i papryki.

Kapustę czerwoną bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć. Jabłko obrać usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę drobno posiekać. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki lub w kostkę. Jogurt naturalny wymieszać musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i oliwą. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać jogurt, przyprawić do smaku, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.12.2013 22:56
Smakowita surówka.
barbara11561 08.10.2013 09:33
bardzo mi się podoba ten przepis,takiej nie robiłam:)
olkaaa 24.03.2013 20:52
fantastyczny smak
Iwusia 16.05.2012 23:23
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak