Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z warzywami z woka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy 1/2 szt
pierś z kurczaka 1 szt
bakłażan 1/2 szt
ogórek kiszony 2 szt
marchewka 1 szt
sos chili słodki
sos sojowy
oliwa
pietruszka natka
sól
groszek konserwowy 2 łyżki
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z warzywami z woka

Bakłażana myjemy suszymy i kroimy w plasterki. Solimy i odstawiamy na 20 minut.

Płuczemy w wodzie, suszymy papierowym ręcznikiem. Robimy to żeby pozbyć się goryczki.

Następnie smażymy na patelni teflonowej lub grillowej z obu stron. Kroimy na długie kawałki. Makaron ryżowy gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.


W woku na oliwie podsmażamy pokrojona marchewkę i pokrojoną w piórka cebulę. Pierś z kurczaka kropimy sosem sojowym zostawiamy na 10 minut i smażymy na patelni. Następnie kroimy na kawałki dodajemy do woka. Następnie dodajemy pozostałe składniki i ugotowany makaron. Mieszamy doprawiamy sosem chili słodkim i sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolita 09.10.2011 15:16
super
aginaa 09.10.2011 13:00
pycha
Jarlin 09.10.2011 09:04
smaczny
Jarlin 09.10.2011 09:03
smaczny
Gabriela7 09.10.2011 08:57
pycha
iwa643 09.10.2011 08:43
Ozdabiamy natką pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak