Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Mozarellę kroimy na kosteczkę, suszone pomidory w wąskie paseczki, zaś czosnek kroimy w plasterki.Mieszamy z makaronem. Dodajemy również posiekaną świeżą bazylię. Doprawiamy sałatkę solą, oraz polewamy oliwą z oliwek. Jeżeli zalewa z naszych suszonych pomidorów jest smaczna i dobrej jakości , możemy użyć jej , a nie oliwy z oliwek. Będzie wtedy jeszcze bardziej aromatyczna. Sałatkę dobrze jest przed podaniem potrzymać z godzinkę w lodówce. Ja podaję posypaną pokrojonymi na plasterki oliwkami.

Przepyszna i efektownie wyglądająca sałatka będzie ozdobą naszego stołu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    piękne zdjęcie, do świetnego przepisu
  • 1
    original
    Opublikowano

    czeresnie

    zdrowo i kolorowo:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !